Майстер-клас з приготування кави
Сьогодні 22 лютого відвідав майстер-клас з приготування кави. Запрошення для блогерів вчора у твіттері запропонував @dennydov, за що йому велика вдячність. Організовували даний захід портал izum.ua, а відбувалось все в [venue id=4f44ab5ce4b0f94a35dce19d]. Видно що заклад зовсім новий, прийшлось самому створювати точку у foursquare, так що хто мешкає на районі маєте шанс швидко забрати собі мерство.Взагалі увесь процес баристи проводили на машині La Marzocco -лідера серед виробників професійних еспрессо-машин. Цікавим є той факт, що машина повністю складена вручну однією людиною.
Протягом майстер-класу баристи готували кілька напоїв – еспрессо, капучіно, латте-макіято та якийсь фірмовий напій від баристи, назву якого нажаль забув.
Дещо з того що запам’яталось. Кава має зберігатись виключно в зернах. В помеленому вигляді кава має зберігатись не більше 3-х хвилин (!!!). Для приготування капучіно каву готують при 91-93 градусах, молоко 63 градуси. Цікавим є також техніка малювання узорів в капучіно – латтеарт (дуже важко на практиці ніж з вигляду). Баристи молодці – дуже круто малюють в тому числі.
Особисто вдалось скуштувати латте-макіято, котре ну зовсім не похоже на напої котрі пропонують на кожному кроці. Тут також цілий підхід. 73 градуси молоко тощо.
Також частина майстер-класу була присвячена домашньому приготуванню кави. Декілька рецептів далі.
Рецепт 1
Кава – 100 мл.
Вершки – 25 мл.
Чорний шоколад -10 гр.
Апельсинова цедра – по смаку
Секрет приготування: в горнятко кладемо шоколад, наливаємо каву, вершки і посипаємо дрібно натертою апельсиновою цедрою
Рецепт 2
Кава – 150 мл.
Вишневий сік – 30 мл.
Збиті вершки – 30 гр.
Вишня -2 шт.
Шоколадний сироп – 30 мл.
Секрет приготування: змішуємо сироп, каву і сік, зверху прикрашуємо збитими вершками і ягодами вишні
Рецепт 3
Кава – 150 мл.
Мед – 20 гр.
Вершки – 20 мл.
Вершкове морозиво – 50 гр.
Сік половини апельсина
Секрет приготування: зварити каву, добавити мед, вершки, потім покласти кульку морозива, зверху вилити сік апельсини
Рецепт 4
Імбир – 10 гр.
Кава – 100 мл.
Мед – 20 гр.
Вершки – 30 мл.
Секрет приготування: імбир потерти на мілкій терці, влити імбирний сік в каву, добавити мед
Рецепти звучать дуже смачно, тому в майбутньому обов’язково спробую приготувати.
Взагалі майстер-клас дуже сподобався – дізнався багато цікавого, попробував дуже смачної кави, дякую izum.ua та Moka за надану можливість 😉
Постовий: Зовсім скоро в країні відбудеться футбольний чемпіонат Євро-2012 тому у вас буде можливість придбати украинские сувениры і зробити приємне близьким